GDPR: Yves Rocher Hrvatska
Ovo web mjesto upotrebljava kolačiće (cookies). Kliknite OVDJE za više informacija. Nastavkom pregleda ovog web mjesta slažete se s korištenjem kolačića.
 
Zatvori

Informacija

Molimo, pričekajte trenutak!

Izjava o zaštiti osobnih podataka za Direkt Marketing d.o.o.

1.Općenite informacije

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka za Direkt Marketing d.o.o. (dalje: Izjava) odnosi se na usluge koje pruža Direkt Marketing d.o.o., Rokova 74, 35404 Cernik (dalje: Direkt Marketing). Primjenjuje se od 25. svibnja 2018. godine te će u slučaju nesklada imati prednost pred drugim odredbama koje se odnose na obradu osobnih podataka, a koje se nalaze u Općim uvjetima poslovanja Direkt Marketing-a.
Kupovinom proizvoda tvrtke Direkt Marketing povjeravate nam svoje osobne podatke. Ova Izjava opisuje koje osobne podatke prikupljamo, na koji ih način obrađujemo te u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i Vaša prava koja se odnose na te podatke.

a) Za obradu podataka odgovoran je:
Direkt Marketing d.o.o.
Rokova 74
35404 Cernik
Tel. (+385) 35 210 884
Službenik za zaštitu podataka dostupan je putem adrese e - pošte: odjava@yves-rocher.com.hr .

b) Ako za obradu Vaših osobnih podataka koristimo vanjske pružatelje usluga, govorimo o obradi (osobnih podataka) po nalogu. I u tom smo slučaju odgovorni za zaštitu Vaših osobnih podataka.

2. Vrste osobnih podataka

Upotrebljavamo sljedeće osobne podatke:

a) Vaše temeljne osobne podatke: 

Ime i prezime, adresa i poštanski broj, sekundarna adresa i poštanski broj, datum rođenja, broj mobitela i podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona).

b) Snimak zvuka:

Prilikom telefonskog poziva Vaš razgovor biti će sniman kako bi smo pohranili glasovne privole.

c)Podatke koje prikupljamo putem tzv. kolačića: 

Postavljenih u Vaš internet preglednik kao primjerice IP adresa sa koje se pristupa internet stranici, vrijeme pristupanja i slično. Sve informacije o kolačićima dobit ćete pri prvom posjetu internet stranici na temelju kojih možete dati ili uskratiti privolu za upotrebu kolačića koji nisu nužni da bi Internet stranica ispravno funkcionirala. Bitno je naglasiti da se postavke kolačića uvijek mogu podesiti u internet pregledniku i da će Direkt Marketing koristiti podatke dobivene putem kolačića samo na temelju Vaše privole.

3. Razdoblje čuvanja

a) Vaše temeljne osobne podatke potrebne za dostavu pohranjujemo trajno.
b) Podatke koje koristimo u svrhu marketinga pohranjujemo trajno do zahtjeva korisnika za izmjenom ili brisanjem.
c) Moguće je da se umjesto brisanja podaci anonimiziraju odnosno učine neimenovanima. U tom se slučaju trajno uklanjaju svi podaci koji omogućavaju povezivanje sa identitetom neke fizičke osobe.

4. Načini i svrhe obrade osobnih podataka

Sve vrste Vaših osobnih podataka Direkt Marketing obrađuje u sljedeće svrhe:

a)Realizacija ugovorene narudžbe

Osobne podatke obrađujemo u svrhu dostave naručenih proizvoda putem online trgovine.  
Vaše osobne podatke obrađujemo kod Vaših upita u skladu s važećim propisima (npr. Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o zaštiti osobnih podataka itd.)

b) Glasovne privole

Prilikom telefonskog poziva našoj korisničkoj službi, Vaš razgovor biti će sniman kako bi smo pohranili Vašu privolu koju ste npr. oduzeli usmenim putem.

c) Marketinške svrhe

Osobne podatke obrađujemo u svrhu dostave novih ponuda. Ponuda se dostavlja na nekoliko načina: na e-mail adresu, dostavom na kućnu adresu, pozivom na kontakt telefon ili SMS porukom.

5. Prosljeđivanje Vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke iz članka 2. ove Izjave (na temelju našeg legitimnog interesa i Vaših privola u skladu s ovom Izjavom) možemo proslijediti Hrvatskoj Pošti kao našoj dostavnoj službi u svrhu dostave artikala koje ste naručili i našoj središnjici Yves Rocher France u svrhu analitike podataka.
Naši poslovni partneri smiju upotrebljavati te podatke isključivo na način predviđen ovom Izjavom. Npr. ako obrađujemo Vaše osobne podatke na temelju privola, povlačenje privole bit će primijenjeno i na navedene partnere.

6. Upravljanje privolama

a) Privolu koju ste dali možete opozvati u bilo kojem trenutku. Isto tako, možete u bilo kojem trenutku prigovoriti našoj obradi Vaših osobnih podataka. Promjenu privole možete izvršiti na način utvrđen člankom 7. ove Izjave, putem web stranice (www.yves-rocher.com.hr/korisnik/kreiraj), pozivom službi za korisnike na broj 035/210-884 ili dolaskom na prodajno mjesto (Rijeka ili Split).
b) Ako opozovete dane privole ili prigovorite našoj obradi Vaših osobnih podataka u svrhu osnovnog profiliranja u skladu s člankom 7. ove Izjave, Vaše podatke više nećemo upotrebljavati u navedene svrhe, no to može rezultirati nemogućnošću korištenja nekim dodatnim pogodnostima koje su vezane za njih.

7. Prava korisnika

a) Pravo na ispravak:

Ako obrađujemo Vaše osobne podatke koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo.

b) Pravo na brisanje:

Od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako smo ih obrađivali protupravno ili ta obrada predstavlja nerazmjerno zadiranje u Vaše zaštićene interese. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice kod zakonski propisanih obveza arhiviranja (npr. kupovina putem online trgovine, plaćanje računa Vašom kreditnom karticom...)

c) Pravo na pristup:

Od nas možete dobiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup tim podacima i sljedeće informacije: informacije o svrsi obrade, o predviđenom razdoblju u kojemu će osobni podaci biti pohranjeni, postojanju Vaših prava koja su navedena o ovoj točci Izjave.

d) Pravo na mogućnost prijenosa podataka:

Od nas možete zatražiti da Vam podatke koje ste nam povjerili radi arhiviranja dostavimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formatu ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati.

e) Pravo na prigovor:

Ako Vaše podatke distribuiramo radi izvršenja zadaća od javnog interesa ili se prilikom njihove obrade pozivamo na naše legitimne interese, možete podnijeti prigovor protiv takve obrade podataka ako postoji interes zaštite Vaših podataka. 

f) Pravo na žalbu:

Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Imate pravo uložiti pritužbu hrvatskoj Agenciji za zaštitu podataka, odnosno u slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

8. Izmjene ove izjave

Direkt Marketing može izmijeniti ovu Izjavu o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni, što uključuje između ostalog i izmjene putem objave na internetskim stranicama.