LA GACILLY

LA GACILLY

Naši korijeni potiču iz francuske Bretanje

"Obećajem da će jednog dana La Gacilly biti poznato i prosperitetno mjesto!"

Yves Rocher se ovom izjavom obvezao sumještanima do kraja života. Zanimljivo, nakon toliko godina obećanje i dalje traje…
U svom rodnom selu kreirao je prvu kremu, zatim proizvodni pogon, a onda i botanički vrt. Na taj način dao je malom mjestu veliki potencijal.
Potencijal je samo rastao pa je u istom mjestu izgrađen i Eco-hotel Spa, a zatim u 2017. i jedinstveni muzej Yves Rocher brenda s okusima i mirisima iz cijeloga svijeta.
La Gacilly, mjesto rođenja koncepta Cosmétique Végétale®, dom je i svjetski poznatom Photo Festivalu.

ODRŽIVI LANAC PROIZVODNJE NA NAŠIM ORGANSKIM POLJIMA

Yves Rocher još od 1998. godine obrađuje preko 60 hektara organskih polja, certificiranih najvećom ocjenom kvalitete. Različak, Arnika, Kamilica, Neven, Edulis samo su neke od kultura koje uzgajamo kako bismo osigurali najprirodnije i potpuno sigurne sastojke za naše i vaše proizvode.

BOTANIČKI VRT

Čvrsto vjerujemo u spoj organske poljoprivrede i bioraznolikosti. Naši agronomi pokušavaju povećati bioraznolikost na svim našim organskim poljima. Za nas je taj koncept definicija agroekologije - pokušaj nadilaženja uobičajenih organskih metoda. To znači da biljke uzgajamo kao pojedince, složena živa bića koja s vremenom otkrivaju cijelu lepezu svojih benefita.

UTOČIŠTE BIORAZNOLIKOSTI

Preko 10 godina surađujemo s LPO (francuski ekvivalent "Bird Life Internationala") uz čiju pomoć provodimo plan upravljanja bioraznolikošću na svim našim proizvodnim lokacijama.

KOŠNICE

Vrijedne pčele su izvrstan pokazatelj bioraznolikosti. Mi smo na našim poljima u La Gacillyju domaćini milijunima pčela!
Aktivno se borimo protiv smanjenja broja pčela tako što brinemo o 200 košnica koje se prostiru na 60 hektara naših organskih polja. Zahvaljujući našem znanju o točnom broju cvjetova koje smo zasadili, uvijek možemo biti sigurni ima li na godišnjoj razini dovoljno nektara za sve njih.

PROIZVODNJA

Naše tvornice u Bretonu godišnje proizvode preko 300 milijuna proizvoda koje plasiramo na tržište diljem svijeta. Na taj način izravno i neizravno stvaramo preko 10.000 radnih mjesta samo u Bretonu i okolici.
Naš model upravljanja nosi tri iznimno važna certifikata - za kvalitetu, sigurnost i okoliš.

FESTIVAL FOTOGRAFIJE

Festival Fotografije još od 2004. godine svim posjetiteljima nudi iskustvo za sva osjetila: stotine fotografija postavljenih na ulicama i vrtovima koje su svima dostupne, besplatno.
Radi se o vodećem europskom festivalu fotografije u javnom prostoru koji se održava od lipnja do rujna, a do sada smo ugostili čak 2 milijuna posjetitelja!

LA GRÉE DES LANDES: EKO-HOTEL & SPA YVES ROCHER

Eko-hotel & Spa u La Gacillyju izgrađen je tako da zadovolji sve ekološke kriterije. Nositelj je Green Globe i Ecolabel certifikata. Nudi alternativnu viziju svijeta koji je okružen čistom prirodom. Predstavlja ljepotu prirode koja posjetitelje vodi u savršenstvo odmora, uživanja i mira.